CORONAVIRUS – Ca în multe orașe din Franța, masca devine parțial obligatorie în Paris, de luni. Găsiți lista zonelor afectate în care nerespectarea acestei obligații este pedepsită cu amendă de 135 de euro aici.

Purtarea măștilor este obligatorie începând de luni în anumite zone aglomerate din Paris. “Toți indicatorii arată că virusul circulă din nou mai activ în regiune”, explică Prefectura Poliției, reamintind că în Ile-de-France, rata testelor pozitive se ridică astăzi la 2,4% față de 1,6% în media națională. Măsura se aplică de la 8:00 luni, 10 august și privește toate persoanele cu vârsta peste 11 ani. Într-un comunicat de presă, orașul Paris adaugă că această obligație va dura o lună. Nerespectarea acestei obligații în zonele în cauză va fi pedepsită cu amendă de 135 de euro.

Aceste locuri, în care respectarea distanței este dificilă de traficul ridicat, vor face obiectul unei evaluări regulate. Prin urmare, acestea sunt susceptibile să se schimbe în săptămânile următoare, în funcție de datele epidemiologice și de observarea frecventării spațiilor publice, avertizează prefectura.