Qantas, cea mai cunoscută companie aeriană din Australia, intenționează să impună clienților săi vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 după ce va relua zborurile internaționale, începând cu 2021. Qantas a transmis că așteaptă ca și alte companii aeriene să îi urmeze exemplul, transmite executivetraveller.com.

CEO-ul Alan Joyce a declarat că „ne uităm să ne schimbăm termenii și condițiile pentru a le cere pasagerilor să se vaccineze înainte de a putea urca în avion”.

Perspectivele vaccinării obligatorii pe zborurile interne ar depinde de „ceea ce se întâmplă cu COVID-19 pe piață, dar cu siguranță pentru vizitatorii internaționali care ies și pentru persoanele care părăsesc țara, credem că este o necesitate”, a mai transmis compania.

Joyce a adăugat că dovada vaccinării ar fi probabil stocată într-un „pașaport digital” electronic, care este deja în curs de dezvoltare de către companiile aeriene și guvernele din întreaga lume.

Comentariile sale sunt în concordanță cu noua politică națională de vaccinare a guvernului lansată la începutul acestei luni, care sugerează că vizitatorii din străinătate ar trebui să arate un certificat de vaccinare înainte de a urca în zborul lor către Australia.

„Pot exista circumstanțe în care guvernul australian și alte guverne pot introduce cerințe de intrare sau reintrare la frontieră care sunt condiționate de dovada vaccinării”, se arată în politica australiană de vaccinare COVID-19.

„Am discutat cu colegii mei de la alte companii aeriene din întreaga lume și cred că va fi o regulă impusă peste tot”, a mai adăugat Joyce.