Cel puţin 52.898 de noi infecţii cu COVID-19 au fost înregistrate în Statele Unite în 24 de ore, acesta fiind un nivel record de la începutul pandemiei, potrivit datelor afişate miercuri.

Noile contaminări ridică la circa 2,7 milioane numărul total de cazuri detectate pe teritoriul american. Numărul deceselor în ultimele 24 de ore se ridică la 706, bilanţul pandemiei în SUA fiind de 128.028 de morţi.

Nivelul noilor cazuri detectate în Statele Unite este cel mai ridicat de la apariţia Sars-Cov-2, iar spitalizările cresc în mai multe focare ca Houston (Texas), Phoenix (Arizona) şi alte state din sud.

Statul Arizona a solicitat încă 500 de cadre medicale pentru a face față unui nou val de infectări pe care autoritățile locale îl numesc “dramatic”. Peste 90% din locurile de la terapie intensivă sunt ocupate în Arizona.

Miercuri, statul Texas şi-a bătut recordul cotidian şi a raportat 8.076 de noi cazuri de COVID-19, cu aproape 1.000 în plus faţă de ziua precedentă. Din cauza creşterii numărului de contaminări, unele state americane au fost nevoite să ia o pauză în ridicarea măsurilor de restricţie. Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a decis miercuri să interzică orice servire a mesei în spaţii închise la Los Angeles şi în alte 18 comitate ale statului lovite puternic de pandemie. Interdicţia urmează să se aplice timp de “cel puţin trei săptămâni” şi se referă, de asemenea, la baruri, săli de cinema şi muzee.

În California, sunt închise plajele, iar în New York, se amână redeschiderea restaurantelor în interior.

″Trebuie să ținem situația sub control, altfel va fi o criză și mai gravă decât cea din primăvară″⁣, a avertizat principalul expert epidemiolog, Anthony Fauci.