Acasă Economie Record pe Aeroportul din Iaşi: 172.500 de persoane au tranzitat aerogara în iunie

Record pe Aeroportul din Iaşi: 172.500 de persoane au tranzitat aerogara în iunie

0
Record pe Aeroportul din Iaşi: 172.500 de persoane au tranzitat aerogara în iunie

Aeroportul din Iaşi a înregistrat un trafic record în luna iunie, peste 172.000 de persoane tranzitând aerogara ieşeană în acea perioadă.

În iunie, Aeroportul Iași a stabilit încă două recorduri de trafic: cel mai mare număr de pasageri într-o singură lună și cea mai mare afluență de călători în prima jumătate a anului. Datele provizorii indică un flux de 172,5 mii de pasageri îmbarcați și sosiți la aerogara ieșeană pe parcursul lunii trecute și aproximativ 690 de mii în primul semestru. În 2019, traficul din ianuarie-iunie a fost de 616,5 mii de pasageri.

Precedentul record lunar fusese stabilit pentru luna mai a anului în curs, aproape 160 de mii de pasageri. În ciuda numărului mare de curse suspendate în iunie – 26 numai de la Wizz Air, potrivit BoardingPass.ro – Iașul își păstrează locul secund în rândul aeroporturilor regionale, după cel clujean, „Avram Iancu”, și înaintea celui din Timișoara, „Traian Vuia”.

Menținerea celor cinci curse „împrumutate” de pe Aeroportul Chișinău, dar și o revenire timidă a Blue Air – care ar urma să adauge Parisul și Barcelona pe 18, respectiv 20 iulie celorlalte patru destinații acoperite de la Iași (București, Londra, Zakynthos și Heraklion) – ar putea forța și mai mult creșterea numărului de pasageri în terminalele devenite neîncăpătoare ale aerogării ielene.

Haosul de pe aeroporturile occidentale a debutat încă din ultima lună a primăverii în Statele Unite, unde numai în weekendul trecut numărul zborurilor anulate a ajuns la 1500, potrivit CNN. Aerogările europene încă fac față fluxului mare de pasageri și numărului în creștere de zboruri anulate din cauza lipsei acute de personal. Mai multe anunțuri afișate pe marile aeroporturi îi pun în gardă pe pasageri să țină legătura cu operatorii de zbor și să fie pregătiți pentru schimbări neanunțate în orarul acestora. Este posibil ca degringolada și aglomerația de pe aeroporturi să determine o mutare a călătoriilor „la sol”, aglomerând în ultima parte a verii alte două rețele de transport – din păcate, ambele precare în România – rutieră și feroviară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.