Repornirea coridelor în Spania – nimic nu e ca înainte

694

Pe fondul primelor lupte post-pandemice din Spania, desfășurate săptămâna aceasta în Ávila, contradicția dintre spectacolul sângeros din arenă și precauțiile pentru sănătatea publică a fost deosebit de accentuată, relatează The Economist.

La boxele arenei se difuzează adesea memento-uri că măștile erau obligatorii. În tribune, echipele de securitate au asigurat menținerea unei distanțe de 1,5 metri între toți spectatorii. Capacitatea arenei a fost redusă de la puțin peste 8.000 la 2.000. Chiar și așa, în aceste vremuri nervoase și tulburi, unele bilete nu s-au vândut.

Evenimentul a început cu un minut de reculegere pentru victimele spaniole ale coronavirusului. A urmat imnul național și strigătele „Viva España”, gesturi politice impuse pe fundalul revendicărilor separatiste din Catalunya, care au interzis coridele în 2010. Luptele cu taurii sufereau deja de scădere în popularitate înca dinainte de pandemie, deoarece vânzările de bilete și subvențiile au scăzut, iar media de vârstă a audienței obișnuite a crescut mult. Teama de virus poate fi o amenințare in plus pentru viitorul acestui eveniment.

SURSĂThe Economist