Acasă Economie Republica Moldova va cumpăra 400.000 de doze de vaccin produs de compania Sinovac din China

Republica Moldova va cumpăra 400.000 de doze de vaccin produs de compania Sinovac din China

0
Republica Moldova va cumpăra 400.000 de doze de vaccin produs de compania Sinovac din China

Ministerul Sănătății din Republica Moldova a anunțat, vineri, că va achiziționa 400.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac, precizând că a fost singurul producător de vaccin care a răspuns solicitărilor adresate de Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS),

„Astfel, în urma analizei ofertei, membrii Comitetului au decis contractarea directă a 400.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC, după stabilirea tuturor condițiilor de contractare”, precizează un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, vaccinul produs de Sinovac este aprobat în 17 țări, inclusiv în Ucraina. Vaccinul se administrează intramuscular, în 2 doze, la un interval de 28 de zile.

„Vaccinul este unul sigur și eficient. Acesta se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius”, precizează Ministerul Sănătății din Republica Moldova.

CAPCS a lansat două proceduri de achiziție: negociere fără publicare prealabilă a anunțului de participare și licitație deschisă, în cadrul cărora nu a fost depusă nicio ofertă. Invitații au fost transmise producătorilor de vaccin împotriva COVID-19: Pfizer Inc, Moderna Inc, Johnson & Johnson Inc, AstraZeneca PLC, Sinopharm Group Co. Ltd, Russian Direct Investment Fund, Serum Institute of India, AstraZeneca/SK Bioscience Co.Ltd, Sinovac Biotech Ltd. și CanSino Biologics Inc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.