Rocket Internet revine pe pământ

611

Chiar de la lansare, Rocket Internet a atras controverse. 
Incubatorul german de start-up-uri creat in 2007 in Berlin a fost alimentat de ambiția de a imita succesele americane în comerțul electronic pentru piețele europene. Zalando este cel mai cunoscut nume fondat de Rocket Internet.

Adunarea generală extraordinară de astăzi pare sigură că va aproba radierea companiei de la bursele din Frankfurt și Luxemburg – înfuriându-i pe acționarii minoritari. Este o simplă formalitate. Directorul executiv al lui Rocket, Oliver Samwer, și cei doi frați ai săi controlează peste 50% din acțiuni. Mai degrabă decât să utilizeze capital extern, Samwer intenționează să folosească 1 miliarde de euro (1,2 miliarde de dolari) din numerarul companiei pentru a cumpăra acționari minoritari la 18,57 euro pe acțiune. 

Aceasta se potrivește cu prețul mediu ponderat din ultimele șase luni. În acest an, Rocket a tranzacționat cu o reducere la suma activelor sale lichide cu alte cuvinte, oferta domnului Samwer nu ține cont de mizele private ale Rocket Internet în startup-urile tehnologice, care valorează în jur de 1 miliard de euro. Nu e de mirare că ceilalți acționari fierb.

SURSĂthe economist