Producătorul de motoare pentru industria aeronautică Rolls-Royce atinge cele mai proaste rezultate din ultimii 17 ani. Ca urmare, compania a anunţat că urmărește să atragă fonduri în valoare de 3,2 miliarde de dolari în ideea de a se pregăti pentru continuarea nivelului scăzut al cererii de motoare de avioane, potrivit Bloomberg.

Rolls-Royce a pierdut circa trei sferturi din valoare anul acesta, în condiţiile în care pandemia de coronavirus a lovit din plin industria aeronautică, compania fiind afectată în mod special de scăderea călătoriilor pe distanţe lungi.

Compania de inginerie din Derby a declarat că are în vedere toate opțiunile de finanțare pentru a-și atenua bilanțul, în condițiile în care acţiunile sale au scăzut luni cu 9,7% pe bursa din Londra, capitalizarea ajungând astfel la 3,14 miliarde de lire. Între timp, Airbus şi Air France-KLM au înregistrat un declin de 4,4% şi, respectiv, cu 5,3%.

Pentru a atrage finanţări, producătorul se află momentan în discuţii cu fondul suveran al statului Singapore. Compania va lansa o emisiune de acţiuni în primele săptămâni ale lunii octombrie, conform Financial Times.

Rolls-Royce a declarat că nu a luat o decizie finală cu privire la dacă sau când să procedeze cu o majorare de capitaluri proprii și nici cuantumul exact.

Impactul Covid-19 asupra afacerii de aviație civilă a fost brutal, determinând compania să raporteze o pierdere record de 7,12 miliarde de dolari în primele şase luni din 2020. CEO-ul Warren East estimează că cererea va reveni la nivelul de dinainte de criză în aproximativ cinci ani, numărul de fabrici scăzând de la 11 la 6 anul acesta.