Acasă Local Români care veneau în țară din Germania, blocați pe aeroporturi până și-au plătit amenzile din urmă. Riscau pedeapsa cu închisoarea

Români care veneau în țară din Germania, blocați pe aeroporturi până și-au plătit amenzile din urmă. Riscau pedeapsa cu închisoarea

0
Români care veneau în țară din Germania, blocați pe aeroporturi până și-au plătit amenzile din urmă. Riscau pedeapsa cu închisoarea

Polițiștii federali germani au verificat luni, 19 iulie, în aeroportul din Dortmund, un cetățean român în vârstă de 46 de ani.

Bărbatul a fost supus controalelor de frontieră în jurul orei 15.00, în timp ce se pregătea să se îmbarce într-un zbor cu destinația București.

Ofițerii au constatat în baza de date că acesta era căutat cu mandat de arestare după ce a fost condamnat de magistrații din Arnsberg la o amendă de 1.200 de euro pentru infracțiunea de fugă de la locul accidentului, potrivit ziarulromanesc.de.

Întrucât românul nu plătise amenda, s-a dispus executarea pedepsei privative de libertate înlocuitoare, adică 30 de zile după gratii.

Românul condamnat a reușit evite pedeapsa cu închisoarea plătind pe loc amenda și a fost lăsat să-și continue călătoria spre țară, conform unui comunicat al Poliției din Dortmund.

Un alt român care se pregătea să plece acasă a avut nefericita ocazie de a descoperi că până și o amendă pentru parcare poate avea consecințe majore. Bărbatul a fost reținut de polițiștii federali pe 15 decembrie în aeroportul din München, în timpul controlului de frontieră.

Polițiștii au constatat că în baza de date exista o semnalare pe numele bărbatului de 45 de ani care intenționa să se ducă acasă, la Bacău, și l-au arestat.

Dus la secția din aeroport, s-a dovedit că românul a primit o amendă de 15 euro pentru parcare neregulamentară în primăvara anului 2019, din partea poliției din Neu-Ulm.

Pentru că a refuzat să plătească de mai multe ori, parchetul din Memmingen a emis un mandat de arestare pe numele său.

Când și-a dat seama că nu e de glumit și că va trebui să meargă la închisoare dacă nu va plăti, bărbatul a achitat amenda plus cheltuielile administrative pe loc, în total 72 de euro.

Apoi a fost eliberat și i s-a permis să-și continue călătoria planificată spre casă, scrie Merkur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.