România a încheiat prezența la JO 2020 pe locul 46, cu 4 medalii

457

România a încheiat Jocurile Olimpice de la Tokyo cu patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari), informează Agerpres. Zestrea României la Tokyo: o medalie de aur, la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş), şi trei de argint (Ana-Maria Popescu la spadă, echipajul masculin de patru rame fără cârmaci – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi cel de dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă).

Echipa SUA a reușit să depășească China în clasamentul pe medalii și a terminat JO Tokyo 2020 pe prima poziție. Japonia completează podiumul, în timp ce România a terminat actuala ediție a Olimpiadei pe locul 46, cu patru medalii câștigate.
Statele Unite au obținut 39 de medalii de aur, 41 de argint și 33 bronz, cu un total de 113. Chinezii au terminat pe locul doi cu 38 de medalii de aur, 32 de argint, 18 de bronz și un total de 88 de titluri olimpice. Gazda Japonia completează podiumul cu 27 de medalii de aur, 14 de argint, 17 de bronz și un total de 58 de titluri obținute.


Festivitatea de închidere a celei de-a 32-a ediții a Jocurilor Olimpice de Vară va avea loc duminică de la ora 14:00 (ora României).

SURSĂhotnews