România s-a situat, în iunie, pe locul al doilea în Uniunea Europeană în funcție de creșterea anuală a lucrărilor de construcții, relevă datele Eurostat

372

Lucrările de construcții din România au avut un avans de 10,2% față de iunie 2020, iar cea mai bună evoluție (+27,7%) din UE a fost raportată de Ungaria.

Lucrările de construcții în cazul României au accelerat puternic față de mai, când creșterea a fost de doar 4,2%. Tot în luna mai, România s-a numărat printre țările cu cel mai mare declin al lucrărilor de construcții de la o lună la alta.

Lucrările de construcții în cazul României au accelerat puternic față de mai, când creșterea a fost de doar 4,2%. Tot în luna mai, România s-a numărat printre țările cu cel mai mare declin al lucrărilor de construcții de la o lună la alta. În iunie, lucrările de construcții pe plan local au revenit însă pe creștere și au urcat cu 2% față de luna precedentă, evoluție ce plasează România pe locul al treilea în UE. Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Slovenia (4,8%) și Ungaria (3,6%). În zona euro, lucrările de construcții au crescut cu 2,8% în ritm anual, dar au scăzut cu 1,7% față de luna precedentă. La nivelul UE, activitatea în construcții a urcat 3,5% în ritm anual, în timp ce, la nivel lunar, s-a redus cu 1,2%. Datele, incluse în analiza Eurostat, sunt ajustate în funcție de factorii sezonieri.

SURSĂprofit.ro