Acasă Featured A doua stire pagina principal România va dona Vietnamului o sută de mii de doze de vaccin produs de AstraZeneca

România va dona Vietnamului o sută de mii de doze de vaccin produs de AstraZeneca

0
România va dona Vietnamului o sută de mii de doze de vaccin produs de AstraZeneca

În ședința de astăzi, 14 iulie, Guvernul României a aprobat o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, gratuit, pentru Vietnam, în vederea gestionării epidemiei de Covid-19. Așadar, România va trimite 100.800 de doze de vaccin împotriva Covid-19 AstraZeneca, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății.

“Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) – structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia, sau Ministerul Apărării Naționale, după caz. DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale“, a precizat Ministerul Sănătății.

Săptămâna trecută, Guvernul României a donat Republicii Moldova peste 100.000 de doze de vaccin Pfizer și Georgiei 10.000 de doze de la AstraZeneca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.