Acasă Externe Rusia a penetrat complet sistemul secret de comunicații al diplomației Ungariei. Breșa de securitate a permis Rusiei să cunoască toate mișcările guvernului Ungariei în avans.

Rusia a penetrat complet sistemul secret de comunicații al diplomației Ungariei. Breșa de securitate a permis Rusiei să cunoască toate mișcările guvernului Ungariei în avans.

0
Rusia a penetrat complet sistemul secret de comunicații al diplomației Ungariei. Breșa de securitate a permis Rusiei să cunoască toate mișcările guvernului Ungariei în avans.

Dezvăluire cu cinci zile înainte de alegeri la Budapesta: Rusia a penetrat complet sistemul secret de comunicații al diplomației Ungariei. Acțiunea serviciilor secrete ruse nu l-a împiedicat pe ministrul Peter Szijjarto să accepte cea mai înaltă decorației a Rusiei

Hackeri ruși care lucrează pentru serviciile de informații FSB și GRU au penetrat complet sistemul informatic prin care diplomații maghiari transmit informațiile clasificate, arată publicația Direkt36, într-o investigație jurnalistică publicată în ultimele zile de campanie electorală. Duminică au loc alegerile parlamentare din Ungaria.

Penetrarea rețelei informatice a fost totală, arată ziariștii maghiari, și durează de ani buni. Breșa de securitate a permis Rusiei să cunoască toate mișcările guvernului Ungariei în avans, lucru care s-a întâmplat chiar și la începutul războiului din Ucraina.

Situația a fost cunoscută la vârful guvernului de la Budapesta, dar nu l-a împiedicat pe ministrul de Externe, Péter Szijjártó, să primească pe 30 decembrie 2021, la Moscova, cea mai înaltă distincție a Federației Ruse pentru cetățeni străini.

Guvernul maghiar nu a denunțat niciodată public atacul informatic din partea serviciilor ruse de informații.

Direkt36 susține în articolul său că un virus care ar putea fi legat de serviciile ruse, potrivit agențiilor de informații, ar fi putut pătrunde în sistemul informațional, parțial prin atacuri de phishing și parțial prin atașamente de e-mail. Portalul de investigații mai susține, ilustrat prin mai multe exemple, că atacurile cibernetice rusești au lovit sistemele maghiare cel puțin începând din 2012, iar pe baza acestora s-a ajuns la concluzia că serviciile secrete ruse ar putea avea acces zi cu zi calculatoarelor diplomaților și angajaților din cadrul Ministerului maghiar de Externe.

Potrivit sursei citate, contaminarea rusă încă există, adică rușii încă au o perspectivă asupra a ceea ce diplomația ungară coordonează alături de partenerii din cadrul NATO și UE. Nu a existat niciun protest oficial din partea guvernului maghiar și nici nu a prezentat public informații privind situația de securitate cibernetică a Ungariei, în raport cu serviciile secrete ruse, notează Direkt36.

Conform portalului de investigații, hackerii care aveau legături cu serviciile secrete ruse ar putea chiar să fi intrat în puncte informatice protejate prin care diplomații „vor să partajeze informații clasificate naționale, ale NATO sau UE cu colegii și superiorii lor”.

Direkt36 a contactat Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului, Ministerul de Interne și Biroul Prim-Ministrului, dar nu a primit încă un răspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.