Acasă Externe Rusia. Bărbații fug din țară după anunțarea mobilizării. Proteste la Moscova și în mai multe orașe

Rusia. Bărbații fug din țară după anunțarea mobilizării. Proteste la Moscova și în mai multe orașe

0
Rusia. Bărbații fug din țară după anunțarea mobilizării. Proteste la Moscova și în mai multe orașe

Rusia. Bărbații fug din țară după anunțarea mobilizării. Cozi imense de mașini la granița cu Georgia, azi-noapte. Flight-Radar prezintă hărțile zborurilor internaționale cu plecare din Moscova și Sankt Petersburg, luate și ele cu asalt de cei care nu vor să meargă pe front.

Flight Radar, o platformă dedicată monitorizării aeronavelor pe durata zborului, a prezentat un film realizat din hărțile aeronavelor civile care pleacă din Moscova și Sankt Petersburg, principalele orașe rusești din Europa, către destinații din străinătate. Reuters a informat miercuri că biletele către țări care permit accesul rușilor fără viză s-au epuizat sau s-au scumpit foarte mult.

Azi noapte, cozi imense de mașini s-au format la granița Federației Ruse cu Georgia.

Noaptea trecută au avut loc proteste în capitală și în marile orașe rusești, după ce Vladimir Putin a declarat mobilizare militară parțială. OVD-Info, organizație media pentru drepturile omului, a arătat că până la ora 22:30 (ora României) au fost reținute peste 1.200 de persoane.

Pe rețelele de socializare au fost postate videoclipuri în care forțele de ordine arestează protestatarii din Moscova, Novosibirsk, Tomsk, Ekaterinburg, Surgut, Ufa, Perm sau Ijevsk.

Anterior, Procuratura din Moscova i-a amenințat cu pedepse de până la 15 ani de închisoare pe participanții la proteste, după anunțul din această dimineață al președintelui Putin, referitor la mobilizarea parțială. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.