Acasă Externe Rusia se grăbește să autorizeze un vaccin pentru Covid-19

Rusia se grăbește să autorizeze un vaccin pentru Covid-19

0
Rusia se grăbește să autorizeze un vaccin pentru Covid-19

Deși este încă în faza a două de testare iar faza a treia de testare va avea loc în paralel cu vaccinarea cadrelor medicale, Moscova anunță că în două săptămâni va autoriza un vaccin pentru Covid-19.  În ciuda îngrijorărilor cu privire la siguranță și eficacitate, Rusia urmărește să fie prima țară din lume care să aprobe un vaccin contra coronavirusului.

Oficialii ruși au avansat data de 10 august ”sau chiar mai devreme” pentru aprobarea vaccinului, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova. Ministerul Apărării din Rusia spune că soldații ruși au servit ca voluntari în testările umane.

Rusia nu a publicat date științifice privind testarea vaccinurilor sale, iar criticii spun că există presiune politică pentru aprobarea vaccinului din partea Kremlinului, care dorește să înfățișeze Rusia ca o forță științifică globală.

Între timp, în ce privește autorizarea vaccinului dezvoltat de compania Moderna, autoritățile de reglementare din SUA și Europa solicită teste complete privind siguranța și eficacitatea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.