Acasă Externe Rusia și China organizează exerciții navale comune

Rusia și China organizează exerciții navale comune

0
Rusia și China organizează exerciții navale comune

Rusia și China vor organiza exerciții navale comune între 21 și 27 decembrie, a anunțat luni Ministerul rus al Apărării. Exercițiile navale comune, care au loc anual din 2012, vor include tiruri de rachete și artilerie în Marea Chinei de Est, a precizat Ministerul rus al Apărării, citat de Le Figaro.

„Scopul principal al acestor exerciții este de a consolida cooperarea navală dintre Rusia și China și de a menține pacea și stabilitatea în regiunea Asia-Pacific”, potrivit sursei citate.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie, Moscova a căutat să își intensifice legăturile politice, de securitate și economice cu Beijingul și îl vede pe liderul chinez Xi Jinping ca pe un aliat cheie într-o alianță anti-occidentală. Cele două țări au semnat un parteneriat strategic „fără bariere” cu doar câteva zile înainte ca Moscova să lanseze invazia din 24 februarie în Ucraina.

Rusia a declarat că patru dintre navele sale vor lua parte la exerciții – inclusiv crucișătorul de rachete Varyag – în timp ce șase nave chinezești vor participa, împreună cu avioane și elicoptere de ambele părți. Navele rusești au părăsit luni portul Vladivostok din Orientul Îndepărtat pentru a lua parte la exercițiile de o săptămână, care încep miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.