Update 14.56: Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunțat că prim-ministrul maghiar Viktor Orbán i-a transmis că și Ungaria renunță la opoziția față de suspendarea Rusiei din sistemul internațional de plăți interbancare SWIFT (The Guardian)

Update 12.06: Președintele Zelensky a anunțat că premierul italian Mario Draghi l-a asigurat că și Italia e de acord cu scoaterea Rusiei din sistemul de plăți SWIFT. Până acum, Germania, Cipru și Italia au anunțat direct sau indirect că sunt de acord cu eliminarea Rusiei din SWIFT. Din cele patru state membre UE care s-au opus, Ungaria a rămas singură

Articol inițial: Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a anunțat sâmbătă că Ciprul a renunțat la opoziția față de excluderea Rusiei din sistemul internațional de plăți interbancare SWIFT, susținută de majoritatea statelor membre UE.

Săptămâna trecută, doar patru state UE s-au opus acestei măsuri cu impact uriaș asupra economiei ruse: Germania, Italia, Ungaria și Cipru. Vineri, și ministrul german al Finanțelor a anunțat că poziția Germaniei s-a schimbat, ceea ce înseamnă că doar Italia și Ungaria se mai opun deciziei.

Și principalii aliați occidentali ai UE s-au pronunțat pentru suspendarea Rusiei din SWIFT: SUA, Canada și Marea Britanie.