Rusia va furniza Indiei 100 de milioane de doze din vaccinul său împotriva COVID-19, Sputnik V, după încheierea unui acord între Fondul de Investiţii Directe din Rusia (RDIF) şi compania farmaceutică indiană Dr. Reddy’s, relatează miercuri EFE, citat de Agerpres.ro.

Mai exact, cele două părţi au convenit să coopereze în cadrul testelor clinice ale vaccinului rus, care se află în faza a treia, a informat FIDR într-un comunicat.

După ce a primit aprobarea agenţiei de reglementare a medicamentelor din India, FIDR a convenit să furnizeze 100 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19.

Primele tranşe ar putea ajunge la sfârşitul acestui an, în funcţie de rezultatele testelor şi de înregistrarea vaccinului de autoritatea de reglementare a medicamentelor din India.

Acordul vine după ce Fondul Rus de Investiții Directe (RDIF) a ajuns la acorduri cu producătorii indieni pentru a produce 300 de milioane de doze de vaccin în India, care este un consumator major de petrol și arme rusești.

La începutul acestei luni, Rusia a început testele ulterioare înregistrării vaccinului – care a avut loc pe 11 august, recrutând până în prezent aproximativ 55.000 de voluntari.

Se aşteaptă ca primele rezultate ale fazei a treia în cadrul testelor clinice să fie publicate în octombrie sau noiembrie.

India a raportat acum peste cinci milioane de cazuri de coronavirus, fiind a doua țară după SUA la numărul de cazuri. Deja lua in calcul să autorizeze de urgență un vaccin împotriva COVID-19 aflat încă în studii clinice deoarece in ultima lună au fost raportate zilnic peste 1000 de decese.