Acasă Economie Samsung Electronics vrea să crească prețurile semiconductorilor pe care îi produce cu până la 20%

Samsung Electronics vrea să crească prețurile semiconductorilor pe care îi produce cu până la 20%

0
Samsung Electronics vrea să crească prețurile semiconductorilor pe care îi produce cu până la 20%

Pe o piață în stres a cipurilor, Samsung ar urma să mute la nivelul prețurilor. Samsung Electronics discută cu clienții creșterea prețurilor pentru semiconductorii pe care îi produce pe bază de contract, cu până la 20%, în acest an, potrivit unui articol publicat de Bloomberg, preluat de Reuters, și citat de News.ro. Măsura, care ar urma să fie aplicată din a doua jumătate a acestui an, face parte dintr-un efort la nivel de industrie de a crește prețurile pentru a acoperi costurile în creștere ale materialelor și logisticii, a scris Bloomberg, citând oameni familiarizați cu problema.

Prețurile cipurilor fabricate pe bază de contract ar putea crește cu aproximativ 15% până la 20%, în funcție de nivelul de sofisticare, potrivt Bloomberg, adăugând că Samsung a încheiat negocierile cu unii clienți în timp ce cu alții se află încă în discuții. Samsung Electronics a refuzat să comenteze.

Compania este al doilea cel mai mare producător de cipuri din lume, după Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC”. TSMC a prognozat o creștere de până la 37% a vânzărilor de semiconductori în trimestrul curent, spunând că se așteaptă ca oferta să rămână foarte strânsă în acest an, pe fondul unei crize globale de semiconductori care a permis producătorilor să perceapă prețuri premium. Samsung a declarat într-o conferință telefonică privind veniturile, organizată la sfârșitul lunii aprilie, că cererea clienților majori pentru fabricarea de cipuri pe bază de contract a fost mai mare decât capacitatea sa disponibilă și că se așteaptă ca deficitul de aprovizionare să continue.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.