AC Milan și Inter au făcut încă un pas spre noua casă. Proiectul „Catedralei” a fost făcut public marți, iar părțile implicate susțin că va fi „cel mai frumos stadion din lume”.

„San Siro”, pentru fanii lui AC Milan, „Giuseppe Meazza”, pentru cei ai lui Inter, va fi înlocuit cu o arenă ultramodernă. De proiect se va ocupa firma de arhitectură Populous, cea care a condus lucrările și la stadioanele Emirates, White Hart Lane și Wembley.

Noua arenă va fi construită lângă cea actuală și va avea 65.000 de locuri. Va fi denumită „Catedrala”, pentru că modelul a fost inspirat din arhitectura unor opere faimoase, Domul din Milano și Galeria Vittorio Emanuele. Construcția ar urma să înceapă în anul 2022. Conform celor de la Sports Illustrated, ar trebui să fie finalizată în 2025.

Actualul stadion, inaugurat în 1926, nu va fi demolat complet. Va căpăta o altă formă și va fi gazda ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2026.

„Noul San Siro va fi cel mai frumos stadion din lume, prin puternica lui identitate şi recunoaştere. O arenă atractivă, accesibilă şi sustenabilă pentru oraşul Milano, care va facilita dezvoltarea cluburilor şi competitivitatea lor mondială”, a declarat Paolo Scaroni, preşedintele lui AC Milan.