Grupul bancar spaniol Santander plătește aproximativ 100 milioane euro pentru a prelua operațiunile principale din Europa ale procesatorului german de plăți Wirecard, intrat în insolvență după ce a dezvăluit o gaură de aproape 2 miliarde de euro în bilanțurile contabile. Aproximativ 500 de angajați vor fi preluați de Santander, urmând să devină parte a companiei Getnet, dar să rămână tot în Germania. Conform Financial Times, tranzacția se ridică la 100 milioane euro. Santander nu își va asuma nicio răspundere legală pentru operațiunile anterioare ale Wirecard. Un alt ofertant a fost operatorul britanic de rețele virtuale mobile Lycamobile.

În septembrie a fost anunțat că Wirecard a vândut subsidiara din România rivalului portughez SIBS (Sociedade Interbancária de Serviços). Luna trecută, Wirecard America de Nord a fost vândută către Syncapay, un holding din SUA specializat în soluții de plată. În Marea Britanie, operațiunile au fost preluate de Railsbank, un startup susținut de Visa.

Wirecard a solicitat intrarea în insolvență la finele lunii iunie, după ce a dezvăluit o gaură contabilă de aproape 2 miliarde de euro, cel mai probabil rezultatul unei fraude internaționale. Wirecard avea datorii de circa 4 miliarde de dolari la momentul solicitării.