Acasă Externe Săptămânalul britanic The Economist critică „dezordinea” lăsată în urmă de Merkel

Săptămânalul britanic The Economist critică „dezordinea” lăsată în urmă de Merkel

0
Săptămânalul britanic The Economist critică „dezordinea” lăsată în urmă de Merkel

In tot concertul de laude care formează fundalul sonor al ieșirii lui Merkel de pe scena politică, o singură voce e discordantă: săptămânalul britanic The Economist, care are ca temă a ultimului număr: „Mizeria (sau dezordinea) lăsată în urmă de Merkel” (The mess Merkel leaves behind).

Scrie The Economist: „Doar doi cancelari germani, Otto von Bismarck si Helmut Kohl, au stat la putere mai mult decât Angela Merkel. Bismarck a construit un imperiu si a inventat in același timp primul sistem de pensii si de sănătate din Europa. Kohl a realizat reunificarea Germaniilor de est si vest si a aprobat înlocuirea mult-iubitei mărci germane cu euro. Realizările lui Merkel sunt mult mai modeste.”

După care editorialul din The Economist trece la reproșuri. Realizările lui Merkel, consideră săptămânalul britanic al finanțelor, sunt mai degrabă modeste, iar ea a fost foarte complezentă cu reformele. Ni se înșiră domeniile importante, primordiale, în care ea nu a introdus reforme: sistemul pensiilor, emisiile de gaze cu efect de seră, infrastructura internetului și multe altele care țin de modernitate.

Nu doar că nu a introdus mari reforme, dar peisajul politic german se arată mai fragmentat ca oricând, iar succesorul ei va găsi o Germanie mult mai complicată decât cea pe care ea o preluase în urmă cu 16 ani. Aceasta, scrie The Economist, e adevărata moștenire a lui Merkel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.