Acasă Externe Se semnalează cozi de 100 de km în trafic, în Crimeea / Rusii vor să părăsească peninsula după ce Ucraina a atacat o importantă bază aeriană militară din Crimeea

Se semnalează cozi de 100 de km în trafic, în Crimeea / Rusii vor să părăsească peninsula după ce Ucraina a atacat o importantă bază aeriană militară din Crimeea

0
Se semnalează cozi de 100 de km în trafic, în Crimeea / Rusii vor să părăsească peninsula după ce Ucraina a atacat o importantă bază aeriană militară din Crimeea

Anton Gerashchenko, consilier al ministrului Afacerilor interne al Ucrainei, a postat pe pagina sa de Twitter imagini cu cozi de mașini ce par că părăsesc peninsula Crimeea. ”Blocaj de 100 km în trafic, oamenii vor să părăsească Crimeea. Credeți că într-un final rușii au înțeles că este vorba într-adevăr de un război?”, se întreabă ucraineanul în postare.

În videoclipul apărut pe rețelele de socializare, rușii se plâng spunând că nu vor să părăsească Crimeea.

„Era atât de bine aici, atât de plăcut acasă”, spune o femeie în videoclip, conform Euromaidanpress.com.

Serhiy Aksyonov, reprezentantul Rusiei în Crimeea ocupată, a declarat că după exploziile din Novofedorivka a fost introdusă starea de urgență la nivel municipal.

Marți după-amiază, coloane înalte de fum negru au fost văzute ridicându-se de la baza aeriană Saki din vestul Crimeei, fiind clar vizibile de pe plajele aglomerate din apropiere, a informat The Moscow Times.

„Au fost aproximativ 15 explozii. Au durat în jur de 30-40 de minute. Mulți turiști încercau să se adăpostească – unii oameni se ascundeau în spatele copacilor, copiii plângeau. Oamenii încercau să rămână împreună”, a declarat Ksenia Korkina, un o turistă din Rusia, care a asistat la explozii de la câțiva kilometri distanță.

Aceasta ar fi prima lovitură ucraineană majoră asupra Crimeei – anexată de Moscova în 2014 – de la începutul invaziei de șase luni a Rusiei în Ucraina. Este posibil să perturbe grav viața în peninsulă, o destinație turistică populară considerată până acum ca fiind la adăpost de lupte, și să aducă războiul mai aproape de mulți ruși obișnuiți, scriau jurnaliștii de la The Moscow Times.

Exploziile au ucis o persoană și au rănit alte 14, potrivit lui Serghei Aksyonov, guvernatorul numit de Rusia în Crimeea.

„Prima explozie a fost foarte puternică și puternică. Zidurile și ferestrele tremurau. Sunetul era asurzitor și înfricoșător”, a completat Korkina pentru The Moscow Times.

Videoclipurile publicate pe rețelele de socializare au arătat turiști ruși care își strângeau lucrurile și fugeau de pe plajă după primele explozii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.