Sebastian Vettel a semnat un contract multianual cu Racing Point, care își va schimba numele în Aston Martin începând de anul viitor. Sergio Perez a fost îndepărtat de la echipă deși avea contract valabil pentru anul viitor.

Astfel, actualul pilot al Scuderiei Ferrari va concura pentru echipa miliardarului Lawrance Stroll începând de anul viitor.

“Sunt încântat să anunț în sfârșit această veste despre viitorul meu. Sunt extrem de mândru să spun că voi fi pilot Aston Martin în 2021. Pentru mine este o nouă aventură cu un constructor legendar.Am fost impresionat de rezultatele obținute de echipă în acest an și cred că viitorul arată și mai bine”, a declarat campionul german în vârstă de 33 de ani.

Anunțul vine după ce miercuri seară Sergio Perez a anunțat că nu va mai rămâne la Racing Point după sfârșitul acestui sezon. Viitorul său era incert în contextul speculațiilor cu privire la sosirea lui Vettel, în ciuda faptului că mexicanul avea contract semnat pentru sezonul 2021.

După ce Vettel și-a anunțat mutarea pentru 2021, acțiunile Aston Martin au crescut cu 17%.

Se pune întrebarea, desigur, ce va putea face un Vettel extrem de talentat și proaspăt motivat cu una dintre mașinile de curse Aston Martin. La urma urmei, viitorul său bolid va continua să fie alimentat de motoare Mercedes, în prezent cele mai puternice motoare de Formula 1. Dacă Vettel îl poate împiedica pe Lewis Hamilton de la al optulea titlu în Formula 1 – al șaptelea este doar o chestiune de formă – este încă puțin probabil.

In plus, Vettel trebuie să fie inițial mai bun decât colegul său de echipa, nimeni altul decât Lance Stroll – fiul proprietarului Lawrence Stroll. Există șoferi din clasele inferioare care au raportat că nu ar fi trebuit să fie distractiv să conduci împotriva juniorului de la șef.