La o zi după ce a triumfat la Prague Open, fostul lider mondial WTA a confirmat că a luat o decizie definitivă: va renunţa la următorul Grand Slam (31 august – 13 septembrie).

Simona Halep (nr. 2 WTA) a spus de mai demult că sunt şanse minime să meargă la New York din cauza pandemiei şi, după ce a tot cântărit situaţia din Statele Unite, a ajuns la concluzia că e mai bine să stea acasă. „După ce am analizat toţi factorii şi, luând în considerare circumstanţele excepţionale cu care ne confruntăm, am decis să nu merg la New York pentru US Open. Am spus întotdeauna că voi pune sănătatea pe primul loc, aşa că prefer să rămân să mă antrenez în Europa. Ştiu că WTA şi Federaţia Americană au depus mult efort pentru a organiza turneul în deplină siguranţă şi doresc tuturor participanţilor mult succes“, a scris Halep pe Twitter.

Decizia Simonei vine după ce şi alte nume grele au renunţat la US Open 2020 de teama coronavirusului. La New York nu vor merge deţinătorii trofeului, atât la masculin, cât şi la feminin, adică Rafael Nadal şi canadianca Bianca Andreescu. Nici liderul mondial din clasamentul WTA, Ashleigh Barty, nu va evolua la ediţia din acest an.