Apple Inc. și guvernul din Singapore s-au asociat într-un program de sănătate care va dura doi ani de zile, denumit LumiHealth, care se bazează pe urmărirea și recompensarea comportamentului utilizatorilor de Apple Watch și iPhone, transmite Bloomberg.

Astfel, locuitorii din Singapore vor putea câștiga până la 280 de dolari în recompense și vouchere dacă vor îndeplini obiective și sarcini stabilite în cadrul aplicației. Obiectivele vor putea fi îndeplinite mergând sau făcând alte exerciții precum înotul sau yoga, iar aplicația LumiHealth va oferi antrenamente personalizate și monitorizări a sănătății și imunității. Provocările de sănătate îi vor determina pe oameni să își îmbunătățească obiceiurile alimentare și somnul, mai notează sursa citată.

Programul LumiHealth nu este obligatoriu iar toate datele strânse vor fi confidențiale și criptate, conform reprezentanților Apple. Aplicația a fost produsă la solicitarea guvernului din Singapore, cunoscut pentru interesul său pentru tehnologie și îmbunătățirea vieții populației.

„Chiar dacă oamenii din întreaga lume se confruntă cu provocările COVID-19, noi trebuie să investim în viitorul nostru. Și nu există o investiție mai bună decât cea făcută în sănătatea noastră”, a transmis vicepremierul din Singapore, Heng Swee Keat.