O aeronava Airbus 321, Bergamo – Iaşi, cu 107 pasageri la bord, a aterizat cu dificultate din cauză că sistemul de navigaţie s-a stricat. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a activat planul roşu de intervenţie.

Aeronava, Airbus 321, a aterizat pana la urma in conditii de siguranta, in ciuda faptului ca sistemul de navigatie era defect. Aterizarea s-a facut manual, ne-au declarat surse din cadrul Aeroportului, pilotul fiind nevoit sa se bazeze pe datele vizuale si cele din comunicatia cu turnul si mai putin pe sistemul de navigatie. Pasagerii din aeronava nu au fost informati exact despre situatie, dar inca de la inceputul zborului, la Bergamo, au fost mutati cu totii in spatele avionului, chiar daca locurile de pe bilete erau distribuite uniform. “Ni s-a spus sa stam in spate, iar spre final ni s-a cerut sa mai consultam o data brosura cu masurile de siguranta pentru aterizare. In timpul aterizarii am simtit avionul osiland si aplecandu-se cand intr-o parte, cand in alta, ne-a declarat un pasager al zborului, care a cerut sa ramana anonim. Aeronava nu avea culorile clasice ale companiei Wizz Air, alb si rosu-violet, fiind, se pare, inchiriata de la o alta companie, Starlink, iar inscrisurile interioare erau majoritar in limba rusa”, ne-a spus un pasager.

POZIŢIE OFICIALA AEROPORT: O situație de urgență a fost raportată astăzi pe zborul W63672 Bergamo-Iasi (Wizz Air), ora sosirii 13.25. Cu 20 de minute înainte de aterizare, pilotul aeronavei a anunțat o problemă tehnică la instrumentul de navigație și au fost mobilizate mai multe echipe de pompieri. Din fericire, aeronava a aterizat la timp, în condiții de siguranță maximă, fără a fi nevoie de intervenția acestora.