Sony retrage jocul video ”Cyberpunk 2077” de pe platforma PlayStation Store

614

Grupul japonez Sony a anunțat vineri că a retras jocul video „Cyberpunk 2077” de pe platforma sa online PlayStation Store și va returna banii clienților care l-au cumpărat, după ce utilizatorii s-au plâns de numeroase probleme tehnice întâmpinate, ceea ce a dus la scăderea cu până la 20% a acțiunilor firmei poloneze CD Projekt, dezvoltatorul jocului, transmite Reuters.

Această decizie neobișnuită pentru Sony este ultima lovitură pentru cel mai mare producător polonez de jocuri video, ale cărui acțiuni au scăzut încă de săptămâna trecută, ca urmare a criticilor formulate de specialiștii din sectorul jocurilor video, care s-au plâns că au avut un acces limitat la acest joc înainte de lansarea sa în data de 10 decembrie, scrie Agerpres.

În replică, CD Projekt a precizat că suspendarea este doar temporară, adăugând că lucrează „din greu” pentru a readuce „Cyberpunk 2077” pe platforma PlayStation Store în cel mai scurt timp posibil.

Cu toate acestea, Kacper Kopron, analist la Trigon DM Brokerage, subliniază că decizia luată de Sony este una dintre cele mai nefavorabile pentru editorul polonez.

„Pur și simplu jocul nu era gata pentru a fi lansat în decembrie, iar decizia de a-l lansa a fost o mare greșeală”, este de părere Kacper Kopron. Eșecul „Cyberpunk 2077” ar putea să aibă un efect și asupra vânzărilor de console de jocuri video, ducând la o diminuare a intențiilor de achiziționare a unei console cu 30% până la 40% potrivit lui Kopron.

SURSĂprofit.ro