Șoseaua Bucium din Iași va fi refăcută cu 4 milioane de euro. Drum cu 5 benzi până la ieșirea din oraș

1673

Șoseaua Bucium din Iași va fi refăcută pentru 19,6 milioane de lei (4 milioane de euro). Lucrarea va cuprinde și extinderea la 5 benzi a șoselei care duce spre zona Păun, la ieșirea din municipiu. În paralel, Primăria Iași a anunțat și reabilitarea altor străzi din municipiu

Un nou proiect de trafic în Municipiul Iași. Autoritatea locală va scoate la licitație reabilitarea Șoselei Bucium, arteră lungă de câțiva kilometri. Lucrările de reabilitare au fost anunțate încă de anul trecut, însă abia acum vor fi demarate. Anul trecut, pe Șoseaua Bucium au avut loc lucrări de extindere a rețelei de termoficare, proiect care a dus la o blocare a traficului rutier pe mai multe săptămâni. Conducerea municipalității ieșene a anunțat și alte proiecte legate de reabilitarea unor străzi din oraș.

Șoseaua Bucium din Iași va fi refăcută de primărie

Primarul Mihai Chirica a arătat și în ce va consta proiectul de reabilitare a Șoselei Bucium, stradă care a mai fost în atenția șefilor municipalității. În aceste zile investiția va fi scoasă la licitație, valoarea investiției urmând a fi de 4 milioane de euro.

”Șoseaua Bucium a fost emisă spre licitație, valoarea estimată fiind de 19,6 milioane de lei. Documentația va fi ridicată pe site-ul electronic de licitații. Durata de execuție va fi 24 de luni. A fost emis un ordin de ministru prin care lățimea străzilor urbane, indiferent de categoria de stradă, să fie de 3 metri, atât pentru cele de categoria 1, cât și pentru cele de categoria 2. Pentru Șoseaua Bucium vom iniția un plan de marcaj la 5 benzi pentru a lăsa în permanență 2 benzi libere de circulație și una pentru virajale de stânga”, a spus primarul Mihai Chirica.

SURSĂbzi.ro