Autoritatea Aeronautică Civilă: Spațiul aerian al României a fost închis începând cu ora 15.00 pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din țară, pentru aeronavele operatorilor înregistrați în Federația Rusă

Autoritatea Aeronautică Civilă anunță, într-un comunicat, că spațiul aerian al României a fost închis începând cu ora 15.00 pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din țară, pentru aeronavele operatorilor înregistrați în Federația Rusă.

”În contextul conflictului din Ucraina, Guvernul României a decis suspendarea ,,Acordului între Guvernul RS România și Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la București la 22.12.1976”. În consecință, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spațiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din țară, pentru aeronavele operatorilor înregistrați in Federația Rusă. Excepție de la această măsură fac zborurile umanitare și cele de urgență”, se arată în comunicat.

Context

Marea Britanie, Polonia, Cehia și Bulgaria sunt țările europene care și-au închis spațiul aerian pentru avioanele rusești, potrivit anunțurile oficiale.

Premierul bulgar a anunțat că a luat această decizie în semn de solidaritate cu Ucraina.

În timp ce Marea Britanie, Polonia și Cehia au avut constant, la nivel guvernamental, o poziție dură față de Kremlin, pentru Bulgaria este o schimbare majoră de politică după instalarea noului guvern reformist de la Sofia.