Acasă Local Statele Unite au donat României două aeronave militare de transport Hercules

Statele Unite au donat României două aeronave militare de transport Hercules

0
Statele Unite au donat României două aeronave militare de transport Hercules

Statele Unite au donat României două aeronave militare de transport Hercules. Una a intrat deja în serviciu, iar următoarea va ajunge în țară până la finalul anului.

“C-130H Hercules este o aeronavă de transport versatilă și fiabilă, care poate îndeplini o varietate de misiuni cum ar fi transportul aerian, evacuare medicală, asistență umanitară și ajutor în caz de dezastru. Aeronava va spori capacitățile de transport aerian ale României și interoperabilitatea cu aliații NATO, în special pe flancul estic al Alianței”, precizează Ministerul român al Apărării într-un comunicat de presă. 

Prima aeronavă C-130H2 Hercules a fost recepționată de statul român în urmă cu două săptămâni, pe 15 septembrie. Instruirea echipajului românesc a fost realizată de o echipă mobilă de antrenament americană, la Baza 90 Transport Aerian Otopeni.

Forțele Aeriene mai au în dotare patru aeronave de transport C-130 B și alte două aeronave C-130 H, ultima primită în anul 2021. Livrările fac parte dintr-un program prin care SUA transferă surplusul de arme și echipamente militare către țări prietene sau aliate, cu costuri reduse sau cu titlu gratuit, explică Ministerul român al Apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.