Statele Unite vor ridica restricțiile de călătorie impuse în contextul pandemiei de COVID-19 pentru a permite pasagerilor complet vaccinați din Uniunea Europeană (UE) și Marea Britanie să călătorească în țară începând din luna noiembrie, a anunțat Casa Albă.

Declarația transmisă de Administrația Joe Biden va marca sfârșitul unei interdicții de călătorie impuse de Donald Trump în urmă cu mai bine de 18 luni în primele etape ale pandemiei și vine după un lobby intens de la Bruxelles și Londra.

„Începând din luna noiembrie, cetățenii străini care zboară în Statele Unite vor trebui să fie complet vaccinați și trebuie să prezinte dovada vaccinării înainte de a urca într-un avion cu destinația SUA”, a declarat oficial al Casei Albe, Jeff Zients, reporterilor, adăugând că la începutul lunii noiembrie calendarul de implementare va oferi agențiilor și companiilor aeriene „timp pentru pregătire”, potrivit CNN.

Conform politicii actuale, doar cetățenii americani, familiile lor imediate, deținătorii de cărți verzi și cei cu excepții ce țin de interesul național (NIE) pot călători în SUA dacă au fost în Marea Britanie sau UE în ultimele două săptămâni.