Steve Bannon, ideologul de extremă-dreapta al lui Donald Trump, a fost arestat pentru delapidare în campania de donații pentru campania “Construim zidul”.

Procurorii federali din Statele Unite ale Americii l-au acuzat, joi, pe Steve Bannon, fostul consilier de campanie al președintelui Donald Trump și strategul său în primele 8 luni de mandat la Casa Albă, de delapidare într-o campanie de strângere de fonduri pentru construcția zidului de la granița cu Mexicul, relatează CNN.

Bannon a fost arestat, conform unui purtător de cuvânt al procurorului general al SUA. Avocatul lui Bannon nu a răspuns solicitărilor jurnaliștilor. BBC scrie că Steve Bannon ar fi primit peste un milion de dolari în donații pentru construcția zidului, însă i-a folosit pentru cheltuieli personale.

Steve Bannon a contribuit la unele din cele mai controversate decizii ale președintelui Donald Trump, inclusiv impunerea unor interdicții de călătorie unor categorii de străini sau retragerea Statelor Unite din acordul de la Paris privind combaterea schimbărilor climaterice.