Acasă Externe SUA a efectuat raiduri aeriene în Siria și Irak împotriva milițiilor susținute de Iran – a doua utilizare a forței în regiune de către Biden

SUA a efectuat raiduri aeriene în Siria și Irak împotriva milițiilor susținute de Iran – a doua utilizare a forței în regiune de către Biden

0
SUA a efectuat raiduri aeriene în Siria și Irak împotriva milițiilor susținute de Iran – a doua utilizare a forței în regiune de către Biden

SUA efectuează raiduri aeriene în Siria și Irak împotriva milițiilor susținute de Iran. Atacurile asupra a trei locații din apropierea graniței dintre Siria și Irak reprezintă a doua utilizare a forței în regiune de către Biden.

Lovitura este a doua oară când președintele american Joe Biden a ordonat un atac de ripostă împotriva grupurilor armate de când a preluat mandatul.

Statele Unite au declarat duminică că au lansat o serie de raiduri aeriene asupra unor grupuri armate susținute de Iran în Irak și Siria ca răspuns la un atac cu dronă asupra personalului și instalațiilor americane din Irak, amenințând milițiile că vor răspunde cu represalii.

Într-o declarație, armata americană a precizat că a vizat operațiuni și depozite de arme în două locații din Siria și una din Irak. Nu este clar dacă cineva a fost ucis sau rănit, dar Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie, a declarat că cel puțin cinci luptători au fost uciși și alți câțiva au fost răniți.

Atacul a fost dirijat de președintele Joe Biden. El a ordonat un al doilea atac de represalii împotriva milițiilor susținute de Iran de la preluarea mandatului în urmă cu cinci luni. în cele din urmă, Biden a ordonat un bombardament limitat asupra unor ținte siriene în februarie. La acea dată, ca răspuns la un atac cu rachete în Irak.

„Președintele Biden a spus clar că va acționa pentru a proteja personalul american, așa cum a arătat în atacul din această seară”, a declarat Pentagonul într-un comunicat.

Mahmood Abdelwahed, de la Al Jazeera din Bagdad, a declarat că atacul a fost ” serios”, iar grupurile vizate au amenințat cu represalii.

„După această amenințare, este posibil să asistăm la o escaladare a atacurilor asupra instalațiilor militare”, a spus el.

Atacul a avut loc chiar în momentul în care administrația Biden căuta să revină, potențial, la acordul nuclear încheiat în 2015 cu Iranul. Criticii au spus că Iranul nu este de încredere și au indicat atacul cu dronă ca o dovadă în plus că Iranul și agenții săi nu vor accepta niciodată prezența trupelor americane în Irak și Siria.

Biden și Casa Albă au refuzat să comenteze atacul de duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.