SUA alocă o nouă tranșă de ajutor pentru Ucraina, în valoare de 800 de milioane de dolari, care include sisteme de artilerie, elicoptere, transportoare blindate de personal și muniție.

Administrația Biden a transmis miercuri că va acorda ajutor militar suplimentar în valoare de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, în contextul în care specialiștii avertizează asupra unui atac rus amplu în estul țării.

Noul pachet de asistență pentru securitate, care aduce suma totală acordată de la invazia  Ucrainei din februarie la 2,5 miliarde de dolari, include elicoptere, sisteme de artilerie, cartușe de artilerie și transportoare blindate de personal, a declarat Biden într-o declarație de presă, după o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Pachetul, raportat pentru prima dată marți, va fi finanțat folosind Presidential Drawdown Authority, în cadrul căruia președintele poate autoriza transferul de articole și servicii din stocurile americane fără aprobarea Congresului, în situații urgente.

Zelenski le-a cerut liderilor americani și europeni să furnizeze arme și echipamente mai avansate, în timp ce țara sa se confruntă cu o invazie care a ucis mii de oameni și a strămutat milioane de oameni.

Tot azi, și seful diplomației UE a anunțat o tranșă de ajutoare umanitare pentru Kiev, în valoare de 500 de milioane de euro.