Chiar dacă pandemia a redus semnificativ producția industrială, perioada de „recuperare” din vară s-a materializat în cea mai mare creștere de la un trimestru la altul a PIB-ului, din anii 40 de când Departamentul pentru Comerț ține evidențele.

Cu toate că recuperarea este una istorică, producția totală nu a ajuns la nivelul dinainte de pandemie. În acest sens, ar fi fost nevoie de o recuperare de cel puțin 46%, din cauza efectului de raportare la o bază mai mică. Anualizată, creșterea a fost de 33,1% în T3, față de o scădere de -31,4% în T2. Cifrele ar putea suferi anumite corecții, în lunile următoare.

Rezultatele financiare bune au fost susținute de redeschiderea economiei și de repornirea consumului. Totuși, perspectiva unei evoluții în V a economiei pălește, consideră analiștii, în condițiile în care cheltuielile cu salariile, plățile cu cardul de credit sau indexul de achiziție al managerilor și-au încetinit ritmul de creștere în august, iar jumătate dintre americanii care și-au pierdut jobul de la declararea pandemiei sunt în continuare șomeri.

Economiștii consideră că o recuperare completă ar putea dura ani de zile, iar perspectiva pare a fi confirmată de amploarea pe care o ia valul doi al pandemiei, atât în SUA, cât și în Europa.