SUA: Comisia parlamentară ”6 ianuarie” recomandă inculparea penală a lui Trump sub patru capete de acuzare

186

Comisia parlamentară de anchetă a luării cu asalt a Capitoliului la 6 ianuarie 2021 recomandă ca fostul preşedinte republican Donald Trump să fie inculpat penal cu privire la patru acuzaţii penale, potrivit reprezentantului Jamie Raskin relatează BBC.

Cele patru acuzații sunt de obstrucționare a unei proceduri oficiale, conspirație pentru fraudarea Statelor Unite, conspirație pentru a face o declarație falsă și insurecție.

Acest lucru nu înseamnă acuzații penale oficiale – deoarece este de competența Departamentului de Justiție să acuze persoanele – este o recomandare.

Fostul preşedinte Donald Trump a arătat că este „inapt” pentru o nouă funcţie publică, a afirmat luni Liz Cheney, vicepreşedinta republicană a comisiei de anchetă privind atacul din 6 ianuarie de la Capitoliu.

„Oricine se comportă astfel într-un astfel de moment nu va mai putea ocupa niciodată o poziţie de conducere în această ţară”, a spus ea în cadrul unei audieri publice finale care urmează să prezinte concluziile comisiei de anchetă.

SURSĂg4media