SUA. Hackerii au reușit să obțină acces la o versiune privată, timpurie, a platformei de socializare (nelansate) a lui Donald Trump, la doar două ore după ce fostul președinte a anunțat că intenționează să o lanseze.

Propria aplicație de socializare a lui Donald Trump se va numi Truth Social, iar fostul președinte afirmă că “va lupta cu companiile Big Tech”, precum Twitter și Facebook, care i-au închis conturile după violențele de la Capitoliu din ianuarie.

Totuși, la scurt timp după acest anunț, un grup de hackeri a anunțat că a accesat platforma și a creat mai multe conturi false. Aceștia susțin că fac parte din cunoscuta grupare Anonymous, care a declarat recent că se “poziționează împotriva extremei-drepte”. Astfel, au fost create conturi inclusiv pentru Donald Trump, Steve Bannon, apropiat al fostului președinte, pentru Ron Atkins, care sprijină mișcarea conspiraționistă QAnon, sau chiar și pentru directorul Twitter. 

Contul pentru Trump a fost denumit “donaldjtrump”, iar de pe acesta hackerii au postat diferite imagini cu porci, l-au criticat pe șeful Twitter și au întrebat ironic “unde se află Melania?”. Aceștia și-au argumentat decizia de a-i ataca platforma lui Trimp ca fiind “parte din războiul nostru împotriva urii”. Totodată, au menționat că prin acest demers, îndeamnă lumea să nu-și facă cont pe platformă, deoarece sistemele de securitate ale acesteia sunt foarte slabe. 

Compania lui Trump susține că Truth Social urmează să fie disponibilă doar pentru cei care au primit invitații, de luna viitoare, iar ulterior va fi disponibilă pentru publicul larg, în primele trei luni din 2022.