În mai multe rânduri, Guvernul SUA au amenințat compania chineză care deține TikTok că va bloca aplicația pe teritoriul american. Condiția impusă de SUA pentru ca aplicația să mai poată fi utilizată era ca proprietarii chinezi să accepte să vândă divizia TikTok din America unei companii americane.

A trecut și ultimul termen limită impus companiei chineze, iar americanii au renunțat să mai blocheze aplicația și nici n-au prelungit termenul privind vânzarea diviziei TikTok din SUA. Campania împotriva TikTok, care a părut mai mult o ambiţie a preşedintelui  Donald Trump, se derulează, de mai multe luni, fără succes. Administraţia Trump a fost cea care a impus termenul limită până la care TikTok să fie vândută unei companii americane pentru a evita blocarea. Primul termen limită fusese prelungit. Apoi au urmat alte termene limită care, la fel, au fost prelungite. 4 decembrie a fost ultimul termen pentru vânzarea ori blocarea TikTok în Statele Unite, însă niciuna dintre cele două nu s-a întâmplat. De această dată, nici termenul limită nu a mai fost prelungit.

Negocierile dintre oficialii guvernamentali şi reprezentanţii TikTok continuă, însă, de acum, fără un termen limită, relatează news.ro

Preşedintele ales, Joe Biden, şi-ar începe oficial mandatul pe 20 ianuarie, iar administraţia actuală încearcă, pe ultima sută de metri, să-şi impună până atunci punctul de vedere în cazul TikTok.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, soarta TikTok în Statele Unite va fi decisă de viitoarea administraţie, care nu pare să aibă acelaşi intenţii în privința rețelei de socializare.