SUA trimit Ucrainei peste 12.000 de sisteme antiblindate, 1.400 de sisteme antiaeriene şi „sute” de drone sinucigaşe Switchblade, a anunţat administraţia Biden într-un comunicat joi seară, potrivit CNN, transmite News.ro.

Informaţia vine după ce SUA au aprobat marţi încă 100 de milioane de dolari în armament pentru Ucraina extrase din inventarele SUA, aducând asistenţa totală a SUA pentru Ucraina la aproximativ 1,7 miliarde de dolari de la începutul invaziei Rusiei.

Aceasta include 300 de milioane de dolari aprobate vinerea trecută în cadrul Iniţiativei de Asistenţă pentru Securitate a Ucrainei, în care noi arme vor fi achiziţionate de la contractorii de apărare pentru a le trimite în Ucraina.

Lista armelor către Ucraina include următoarele:

Peste 1.400 de sisteme antiaeriene Stinger
Peste 5.000 de sisteme anti-blindate Javelin
Peste 7.000 de alte sisteme anti-blindate
Sute de sisteme aeriene fără pilot tactice Switchblade;
Peste 50.000.000 de cartuşe de muniţie
45.000 de seturi de armuri şi căşti
Sisteme de rachete ghidate cu laser
Sisteme aeriene fără pilot Puma
Dispozitive de vedere pe timp de noapte, sisteme de imagistică termică şi optică
Servicii comerciale de imagini prin satelit

Aceasta nu înseamnă că toate armele au ajuns deja în Ucraina, în schimb, sunt o actualizare a ceea ce SUA au trimis în trecut şi s-au angajat să trimită în viitor, mai precizează CNN.

Miercuri, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a declarat că SUA au trimis aproximativ 100 de drone sinucigaşe Switchblade şi că lucrează la trimiterea mai multor astfel de drone.