Acasă Local Suplinirea cursului de Drept Civil de către asist. univ. dr. Alexandru Toader e o procedură normală, clarifică Fac. de Drept a UAIC într-un comunicat oficial

Suplinirea cursului de Drept Civil de către asist. univ. dr. Alexandru Toader e o procedură normală, clarifică Fac. de Drept a UAIC într-un comunicat oficial

0
Suplinirea cursului de Drept Civil de către asist. univ. dr. Alexandru Toader e o procedură normală, clarifică Fac. de Drept a UAIC într-un comunicat oficial

Având o experiență de nouă ani în învățământul superior, la disciplina Dreptului civil, și de nouă ani în activitatea de notar public, Ionuț Alexandru Toader face parte din categoria profesorilor care sunt și practicieni ai dreptului, din cadrul Facultății de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Profesorii practicieni se prezintă în fața studenților cu instituțiile specifice ramurii de drept predată ori seminarizată, dar și cu experiența acumulată în practicarea dreptului, direcție în care vor să se îndrepte majoritatea studenților. Numeroase cadre didactice titulare la facultatea de Drept, sunt și practicieni ai dreptului, după cum urmează: lect. dr. Daniel Atasiei – avocat; asist. dr. Anda Ciocîntă – judecător; conf. dr. Cosmin Dariescu – avocat; lect. dr. Cristina Gavrilescu – avocat; conf. dr. Lucia Irinescu – avocat; lect. dr. Codrin Macovei – notar public; conf. dr. Ioana Maria Costea – avocat; lect. dr. Carmen Moldovan – avocat; conf. dr. Dan Constantin Mâță – avocat; conf. dr. Septimiu Panainte – avocat; asist. dr. Marius Sebastian Striblea – avocat; lect. dr. Dan Constantin Tudurache – avocat; lect. dr. Horia Țiț – avocat; lect. dr. Olga Urda – avocat; prof. dr. Tudorel Toader – avocat, fost procuror, judecător constituțional și ministru al justiției.


Totodată, nu este fără precedent în istoricul Facultății de Drept ca anumite discipline să fie suplinite de asistenți cu delegație, rezultă din comunicatul Facultății de Drept al Universității Alexandru Ioan Cuza – Iași:

„Pornind de la Știrile locale, preluate în presă națională, prin care în spațiul public se critică posibilă suplinire a cursului la disciplină Drept civil. An I de către asistent univ. dr. Toader Alexandru, facem următoarele precizări:

  • Disciplina Drept civil. Partea generala. Persoanele face parte din tematica de concurs la admiterea în profesiile juridice, conținând elemente introductive și generale raportat la normele de drept civil.
  • Domnul asistent dr. Toader Alexandru deține o experiență universitară de 9 ani în domeniul dreptului civil și concomitent experiență profesională de 9 ani în calitate de notar public.
  • În istoricul Facultății de Drept în ultimii 20 de ani au fost suplinite de asistenți cu delegație de predare discipline precum Criminalistică, Drept civil, Drept administrativ, Drept comercial, Drept comparat, Drept financiar, Dreptul muncii, etc.

Din această analiză de sinteză rezultă că sunt multiple cazuri în care suplinirea unui curs s-a realizat de asistenți (cu calitatea de doctorand, neînscris la studii doctorale ori doctor în drept), de tineri absolvenți suplinind curs la 3 ori 4 ani de la finalizarea studiilor de licență și că acești tineri sunt astăzi cadre didactice de prestigiu ale Facultății.”

Comunicatul în întregime este disponibil la adresa următoare: https://laws.uaic.ro/files/docs/anunt/anunt/2020/09/comunicat_08_09_2020.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.