Acasă Externe Sute de ofițeri militari de rang înalt pro-NATO au fost concediați în Ungaria

Sute de ofițeri militari de rang înalt pro-NATO au fost concediați în Ungaria

0
Sute de ofițeri militari de rang înalt pro-NATO au fost concediați în Ungaria

Mai multe instituții media maghiare au raportat că ministrul ungar al apărării a demis sute de ofițeri militari de rang înalt. Persoanele în cauză au la dispoziție două luni pentru a pleca și vor primi 70% din salariile lor actuale ca indemnizație de tip pensie, chiar dacă vor continua să lucreze. Ministrul spune că această măsură a servit la întinerirea și modernizarea armatei. Opoziția consideră că guvernul a concediat ofițeri pro-NATO.

Ministerul Apărării a început să concedieze sute de ofițeri militari de rang înalt, inclusiv generali și colonei. Decizia vine în urma unui decret guvernamental care permite ofițerilor să se pensioneze după 25 de ani de serviciu. Se pare că, în cele mai multe cazuri, ministrul și ministerul decid în locul ofițerilor. Ministerul spune că această mișcare a servit scopului de a moderniza armata și de a deschide calea spre ascensiunea unei noi generații de ofițeri. Presa relatează despre peste o sută de generali, colonei și alți ofițeri de rang înalt trimiși la plimbare. Între timp, fostul secretar al apărării și deputat al Coaliției Democratice, Ágnes Vadai, a numărat joi aproximativ 170 de ofițeri. Ea a adăugat că ofițerii trimiși la vatră erau pro-NATO. Pe baza informațiilor pe care le-a obținut de la minister, numărul final poate ajunge la o mie, scrie telex.hu. Loialitatea politică va fi factorul decisiv în cadrul Forțelor de Apărare maghiare, a subliniat ea. Ministerul nu a răspuns la întrebările telex.

Ungaria și Serbia sunt de acord că pacea în Ucraina este o prioritate și că țările mici și mijlocii sunt deosebit de vulnerabile la consecințele războiului, a declarat ministrul apărării, Kristóf Szalay-Bobrovniczky, după ce s-a întâlnit vineri, la Belgrad, cu omologul său sârb, Milos Vucevic. Miniștrii au discutat despre oportunitățile de cooperare între țări și ministere. Ungaria a cerut în mod constant încetarea focului și pacea încă de la începutul războiului, a subliniat Szalay-Bobrovniczky după discuții. În același timp, este pentru prima dată în istoria ambelor țări când acestea au trebuit să reacționeze simultan la schimbarea situațiilor de securitate dinspre est și sud, a spus el. Serbia este „principala țară din Balcanii de Vest”, iar regiunea se confruntă cu amenințări continue la adresa securității, a subliniat Szalay-Bobrovniczky. Tensiunile s-au intensificat în ultima vreme între Serbia și Kosovo, a remarcat el. Ungaria susține aderarea Serbiei la UE, deoarece aceasta ar contribui la stabilitatea regiunii, a spus el. Ungaria a trimis trupe în regiune pentru a îmbunătăți stabilitatea, a declarat ministrul apărării. „Ungaria are trupe semnificative în misiunea NATO din Kosovo și a condus comandamentul forței în ultimul an”, a explicat el. Munca comandantului „într-un moment și într-un loc foarte precar” a fost lăudată de comunitățile sârbă, kosovară și internațională, a adăugat Szalay-Bobrovniczky. Trupele maghiare sunt, de asemenea, implicate în misiunea UE din Bosnia și Herțegovina, iar un comandant maghiar va prelua conducerea acolo anul viitor, a adăugat el. Miniștrii au discutat despre realizările cooperării ungaro-sârbe în domeniul apărării, precum și despre posibilitățile viitoare în industria de apărare, a declarat Szalay-Bobrovniczky.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.