Sute de pasageri care trebuiau să aterizeze la Iași de la Bruxelles aseară, trimiși la Suceava, iar zborul de la Dortmund a fost reprogramat

369

Un pasager ieșean a trimis pe adresa redacției ZDI o plângere legată de modul defectuos în care se operează la Aeroportul Iași pe vreme de ceață. El ne-a povestit că după ce avionul a survolat câteva zeci de minute deasupra Iașului s-a renunțat la aterizare, iar aeronava a fost îndrumată spre Suceava. Pasagerul se întreabă de ce pe alte aeroporturi se poate ateriza/decola pe vreme de ceață în timp ce la Iași totul este învechit, departe de ce presupune un transport aerian modern.Până atunci, pasagerii care trebuiau să ajungă la Iași au aterizat la Suceava în această seară unde au de așteptat un autobuz care, după câteva ore de drum, îi va aduce acasă. Vă redăm sesizarea lui Nicolae Budai:

”Buna seara, din avionul de Bxl Iasi va scriu, cu sute de pasageri și copii, care a trebuit sa survoleze 50 minute Iasiul fiindcă din nou acolo era ceata, și din nou aeroportul era nepregătit. Toate avioanele survolau un aeroport pe care deși politicienii locali se cearta continuu, nu sunt capabili sa rezolve aceasta problema a ceții care trenează de ani si ani de zile. A trebuit sa aterizăm la Suceava după o așteptare stresanta in aer, cu copii plângând si doamne care au făcut atacuri de panica.

Și aici in Suceava am stat 20 minute in picioare in avion așteptând DSP și politia locala ca sa putem fi debarcați, Iar acum suntem toți grămada la coada pentru a se verifica documentele . Wizz air a oferit scuze dar nu și un pahar de apa. Am fost informati ca se va mai astepta inca o ora pentru un autocar din Iasi care sa ne preia finalmente. Si apoi, dupa inca 2 ore, sa ajungem acasa. Cu alte cuvinte in loc sa ajungem in Iasi la 18.30 , noi vom ajunge cu aproape 6 ore mai tarziu.

In anul 2021 capitala Moldovei isi trateaza cetatenii cu indiferenta totala iar potentatii locali se cearta ca hienele din pricina aeroportului dar nu sunt efectiv in stare sa faca ceva pentru a rezolva problema cetii. Este inacceptabil asa ceva , mai ales ca periodic se  intampla Asa ceva pasagerilor care aterizeaza la Iasi . Nici nu e de mirare ca orasul pierde bani, de vreme ce Bacaul are un aeroport mult mai modern ca Iasiul Iar la Suceava se poate ateriza si pe ceata, fiindca si aici este Multa ceata, dar la Iasi nu se poate. Pana cand aceasta bataie de joc ? Semneaza Nicolae Budai,Va multumesc”

Reprezentanții Aeroportului Iași au dat câteva explicații legate de devierea avionului la Suceava: ”Din motive operaționale, cursa Dortmund-Iasi (Wizz Air) care trebuia să aterizeze la ora 18.20 a fost anulată, fiind programată pentru mâine, la ora estimată 11.13.
De asemenea, zborul de Bruxelles (18.25 în orarul Aeroportului Iași) a fost deviat la Suceava din cauza ceții dense, după ce a încercat de două ori să aterizeze. Pasagerii au fost preluați cu autocarul și aduși la Iași.”

SURSĂziaruldeiasi