Forţele de securitate din Belarus au arestat, duminică, sute de protestatari, la demonstraţii care au avut loc la Minsk, numite de opoziţie ”marşul vecinilor”, potrivit poliţiei şi unei organizaţii de protecţie a drepturilor omului, transmite Reuters, citată de News.ro.

Mii de demonstranţi s-au adunat în diferite locaţii, majoritatea în cartiere izolate ale capitalei, şi au manifestat pe străzi cerând demisia preşedintelui Alexandr Lukaşenko.

Poliţia a anunţat că aproximativ 250 de protestatari au fost reţinuţi la Minsk, a relatat agenţia de presă Belta.

Belarusul se află în criză de la alegerile prezidenţiale din luna august, despre care opoziţia afirmă că au fost falsificate, în timp ce preşedintele Lukanşeko, aflat la putere de 26 de ani, neagă acest lucru.

Săptămana trecută, un artist belarus, Roman Bondarenko, un pictor în vârstă de 31 de ani, a murit la Minsk după ce a fost arestat de poliţie în curtea unui imobil devenită un loc emblematic al opoziţiei faţă de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, au anunţat vineri autorităţile, iar mii de oameni au ieşit în stradă la Minsk şi în alte oraşe pentru a denunţa violenţele poliţiei, relatează AFP şi Reuters.