Acasă Economie Sute de zboruri anulate în Germania din cauza grevei personalului de securitate

Sute de zboruri anulate în Germania din cauza grevei personalului de securitate

0
Sute de zboruri anulate în Germania din cauza grevei personalului de securitate

Companiile aeriene au anulat luni sute de zboruri spre și dinspre aeroporturile din Germania, din cauza unei greve a personalului de securitate de la punctele de control, în contextul unei dispute salariale, transmite Reuters. Personalul de securitate a decis să intre luni în grevă timp de o zi pe mai multe aeroporturi din Germania, inclusiv cele de la Duesseldorf, Koln/Bonn și Berlin, iar noi greve sunt programate pentru ziua de marți, la alte aeroporturi precum cele de la Frankfurt și Hamburg, scrie Agerpres.

Conducerea aeroportului din Duesseldorf a informat că 160 de zboruri programate pentru ziua de luni au fost anulate, adică mai mult de jumătate din cele 290 de aterizări și decolări care urmau să aibă loc luni. În cazul aeroportului de la Koln/Bonn, 94 dintre cele 136 de zboruri programate pentru ziua de luni au fost anulate, a informat conducerea aeroportului. Pagina de Internet a aeroportului de la Berlin arată, de asemenea, că multe zboruri sunt anulate.

În ceea ce privește ziua de marți, niciun pasager nu va putea să efectueze operațiunile de îmbarcare la aeroportul din Frankfurt, exceptând pasagerii care sunt în tranzit, a precizat societatea Fraport, operatorul celui mai mare aeroport din Germania. Conform calendarului inițial, aproximativ 770 de decolări și aterizări erau programate pentru ziua de marți, ceea ce ar fi însemnat aproximativ 80.000 de pasageri, potrivit Fraport.

Sindicatul Verdi cere angajatorilor să majoreze salariile pentru personalul de securitate de la punctele de control, cu cel puțin un euro pe oră pentru următoarele 12 luni, iar angajații din diferitele părți ale Germaniei să câștige același salariu. În replică, Asociația Federală a Companiilor de Securitate Aeriană din Germania (BDLS) a apreciat că solicitările sindicatului Verdi înseamnă o majorare de până la 40% și sunt „utopice”. Următoarea rundă de negocieri salariale este programată pentru zilele de miercuri și joi, au precizat cele două părți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.