TOPSHOT - EDITORS NOTE: Graphic content / This picture taken on August 4, 2020 shows a general view of the scene of an explosion at the port of Lebanon's capital Beirut. - Two huge explosion rocked the Lebanese capital Beirut, wounding dozens of people, shaking buildings and sending huge plumes of smoke billowing into the sky. Lebanese media carried images of people trapped under rubble, some bloodied, after the massive explosions, the cause of which was not immediately known. (Photo by STR / AFP) (Photo by STR/AFP via Getty Images)

Beirut, 5 august: Agenția de ajutor și dezvoltare World Vision evaluează daunele provocate de explozia devastatoare din capitala Libanului; pe care personalul local îl etichetează drept unul dintre „cele mai dificile evenimente cu care a avut de-a face vreodată”.

Organizația non-guvernamentală este extrem de preocupată de starea copiilor și familiilor vulnerabile din Beirut. Explozia a străbătut mai multe cartiere din centru, distrugând case, spulberând sticla și eliberând fum gros în aer. Mulți oameni au rămas fără adăpost.

„Explozia nu a zguduit nu doar Beirutul, ci întreaga țară. World Vision functionează în Liban din 1975, atât cu si pentru populația locală, cât și cu un număr semnificativ de refugiați sirieni ”, a spus managerul de comunicare al World Vision Liban, Josephine Haddad.

„Suntem cu adevărat îngrijorați de familiile și copiii care trăiesc în zonele afectate. Încercăm să evaluăm impactul pe care acesta l-a avut asupra celor cu care lucram. Acest dezastru nu a putut veni într-un moment mai rău; Libanul este în plină criză economică și s-a observat că rata infecțiilor cu COVID-19 a crescut drastic în ultimele săptămâni. ”

Numărul de morți și răniți continuă să crească. Cauza exploziei rămâne necunoscută.

„Suntem preocupați de sănătatea și siguranța oamenilor din Liban, în special a tuturor celor răniți. Ne rugăm pentru recuperarea lor rapidă și pentru sufletele celor care au murit în această explozie tragică ”, spune șeful World Vision Liban, Hans Bederski.

Doi membri ai personalului World Vision au suferit răni minore în explozie și se află într-o stare stabilă.