Acasă Economie Tesla a produs peste 180 de mii de mașini în primul trimestru al anului, aproape dublu față de perioada similară a anului trecut

Tesla a produs peste 180 de mii de mașini în primul trimestru al anului, aproape dublu față de perioada similară a anului trecut

0
Tesla a produs peste 180 de mii de mașini în primul trimestru al anului, aproape dublu față de perioada similară a anului trecut

Tesla a produs peste 180 de mii de mașini în primul trimestru al anului și a livrat 184 de mii de unități, peste estimările analiștilor. Rezultatele, aproape duble față de cele din perioada similară a anului trecut.

În primele trei luni ale anului, constructorul a produs numai berline Model 3 și SUV-uri crossover Model Y, dar a livrat și 2.000 de automobile din gamele Model S și Model X, deja fabricate.

Analiștii se așteptau ca Tesla să livreze între 168 de mii – 177 de mii de vehicule în această perioadă. “Suntem încurajați de primirea puternică a modelului Y în China și progresăm rapid către capacitatea de producție completă”, a transmis Tesla într-un comunicat de presă.

Operațiunile Tesla din acest trimestru au fost afectate de un incendiu la fabrica sa din Fremont, California, dar și de închiderea temporară a producției pe fondul unui deficit mai mare de cipuri în industrie și a pandemiei.

La finalul lunii martie, Elon Musk anunța că mașinile Tesla “pot fi cumpărate acum cu Bitcoin” și că opțiunea va fi disponibilă și în afara SUA, în decursul acestui an.

În primul trimestru de anul trecut, Tesla a raportat că a produs 102.672 de vehicule și a livrat 88.400 de vehicule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.