Acasă Economie Tesla ieftinește mașinile și pe piața europeană, după reducerile din SUA și Asia. În Germania, a aplicat reduceri de peste cinci mii de euro.

Tesla ieftinește mașinile și pe piața europeană, după reducerile din SUA și Asia. În Germania, a aplicat reduceri de peste cinci mii de euro.

0
Tesla ieftinește mașinile și pe piața europeană, după reducerile din SUA și Asia. În Germania, a aplicat reduceri de peste cinci mii de euro.

Tesla speră că prin aceste reduceri ale prețurilor în Europa, Israel și Singapore, la doar o săptămână de când și-a ieftinit mașinile în SUA, va vinde mai multe autovehicule și își va majora astfel profitul. 

În Germania, de exemplu, Tesla Model 3 este mai ieftin cu două mii de euro (-4,5%) și costă acum 42 de mii de euro, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Versiunea Model 3 Performance se vinde acum la prețul de 54.990 de euro, o reducere cu 9,8% față de prețul anterior. De asemenea, tot în Germania, Tesla a redus prețul modelului Y Performance cu 9,2%, la 60.990 de euro. Prețurile Model Y cu tracțiune spate și Long Range au rămas neschimbate, conform Reuters.

În Israel, Model 3 a fost ieftinit acum cu 25%, în condițiile în care prețul a mai fost micșorat și în ianuarie. Pe piața americană, Model 3 s-a ieftinit cu 11% de la începutul anului, iar Model Y, pachetul de bază, cu 20%.

Amintim că producătorul a tăiat din prețuri și în China, la începutul anului. Cu toate acestea, vânzările i-au crescut cu doar 4% în primul trimestru al anului. În 2022, vânzările au înregistrat un plus de 40%, față de ținta de 50%, întrucât compania a fost afectată de criza componentelor și de încetinirea cererii. Săptămâna viitoare, Tesla va raporta rezultate financiare aferente primului trimestru din 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.