Tesla a acceptat să recheme de pe piața americană 134.951 de vehicule Model S și Model X cu ecrane tactile care s-ar putea defecta, cu riscul de a provoca un accident, după ce autoritățile de reglementare americane i-au solicitat să facă acest lucru, potrivit unui anunț publicat marți pe un site guvernamental, transmite Reuters.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi a făcut solicitarea neobișnuită printr-o scrisoare oficială adresată tesla pe 13 ianuarie, afirmînd că a ajuns la concluzia preliminară că vehiculele Model S și Model X fabricate între 2012 și 2018 au o problemă de siguranță, scrie News.ro.

Potrivit agenției, defecțiunile ecranului tactil implică riscuri de siguranță semnificative, inclusiv privind pierderea imaginii pe spate sau de la camera video de backup, semnalizarea de întoarcere, sistemele de dezaburire și de dezghețare a parbrizului, care ar putea reduce vizibilitatea pentru șofer în condiții de vreme dificilă. Tesla a acceptat imediat solicitarea agenției de reglementare. Compania a recunoscut problemele, dar a afirmat că, dacă ecranul nu funcționează, șoferul poate să se uite peste umăr și să folosească oglinzile. Dacă ecranul nu este vizibil pentru a controla sistemele de dezaburire și de dezghețare a parbrizului, șoferul poate să îl curețe manual, potrivit Tesla. Rechemarea va începe pe 30 martie.