Tesla recheamă peste 817.000 de vehicule din Statele Unite, deoarece este posibil ca o alertă sonoră să nu se activeze atunci când un vehicul porneşte şi şoferul nu şi-a pus centura de siguranţă, transmite Reuters, citată de News.ro.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului (NHTSA) a declarat joi că vehiculele Model S şi Model X, 2017-2022 Model 3 şi 2020-2022 Model Y, din 2021-2022, nu respectă standardul federal de siguranţă pentru autovehicule privind ”protejarea faţă de accidente”, deoarece semnalul sonor nu se activează.

Tesla va efectua o actualizare de software wireless pentru a rezolva problema. Tesla a declarat pentru NHTSA că până pe 31 ianuarie nu a avut cunoştinţă de niciun accident sau răni legate de această problemă.

Tesla a afirmat într-un document depus la NHTSA, că Institutul de Testare şi Cercetare Auto din Coreea de Sud (KATRI) a adus în atenţia Tesla această deficienţă.

Potrivit companiei americane, o eroare de software poate împiedica activarea semnalului sonor la pornirea vehiculului, în anumite circumstanţe.